La Tasca del Port és un restaurant amb look de xiringuito de platja. Té una part interior i al costat una terrassa exterior amb un toldo, just a sota de les vies del tren així que, tot i estar dins el port i tenir la vista dels vaixells i la llotja, el lloc no és adequat si el que vols és fer un menjar íntim, tranquil i especial. Pel tipus de toldo i l’espai el lloc és molt sorollós quan hi ha gent. És per això que el definim com un xiringuito de platja dins el port. Però sense sorra als peus. El personal és super atent i super amable. Són cambrers de tota la vida, canyeros, servicials, molt amables, que parlen fort i van per feina, el que ha de ser en un lloc com aquest.
I el tipus de menjar és també de xiringuito: molt fregit (calamars andalusa, morralla, xipirons) musclos marinera, pop, navalles, etc. Al que se li sumen arrossos i fideuà i algun peix al forn o també fregit (el dia que vam anar-hi nosaltres només vam saber trobar a la carta rap en dos versions diferents).
Els fregits són correctes, la morralla ens ha agradat moltíssim, no és oliosa, té força varietat de peix i la quantitat és generosa, el mateix amb els calamars a l’andalusa. Els propietaris del restaurant són peixaters de tota la vida, coneixen el producte, tenen el port d’Arenys davant i saben quan és el moment de cada peix, així que la matèria prima del lloc és immillorable.
El vi blanc de la casa acompanya meravellosament tot el dinar i la posta de sol.
Però no podem dir el mateix dels arrossos i la fideuà. Decididament aquest no és un lloc on anar si el que vols és menjar el millor arròs de la zona. La fideuà tenia aquest color fosc de fumet massa fet, semblava refeta i les gambes i els musclos ressecs, un gust massa fort per una fideuà. I l’arròs negre no té tampoc res d’especial. Sembla un arròs al que li han afegit a última hora la tinta, els ingredients no estan integrats i el gust és absolutament soso.
Trobem a faltar més opcions vegetarianes a la carta, ja que només hi ha quatre amanides absolutament avorrides i prescindibles.
Ens agrada:
-que la carta informi de tots els al.lèrgens que poden trobar-se a cada plat
-l’amabilitat i atenció del personal
-la morralla
-veure com cau la tarda des de dins, amb el port d’Arenys i els vaixells davant.
Milloraríem:
-Els arrossos i la fideuà sens dubte. Han de tenir gust a frescos i recent fets, no a refets.
-L’allioli. Es nota que és industrial. És una llàstima perquè és un allioli psé…
Tema braves:
No n’hi ha. I punt.
La Tasca del Port
Carretera del Port
Arenys de Mar
https://www.facebook.com/pages/La-Tasca-Del-Port/503814509715671