Si pensaves que en el món de les hamburgueses estava tot vist, és perquè no coneixes encara el restaurant Massamare de Canet de Mar. Perquè sabies que es podia fer una hamburguesa de peus de porc? o una de canaló? o una Morrocco? o de pollastre al curry? o de butifarra negra? o de tofu? No som els primers que ho diem però aquesta és una sandvitcheria d’estrella michelin! Sabem que la Mònica, la propietària, cuinera, ideòloga, descobridora i curiosa incansable del Massamare s’ha format amb els millors chefs del país però és que això es nota amb les creacions que fa. Tot és senzill però taaaaan exquisit! A la seva carta es defineix com “hamburgueses d’autor”. Tal qual.
I és clar, com que algunes de les seves creacions són només de temporada recomanem anar-hi sovint per poder degustar-les abans que no surtin de la carta. Ara mateix a gener de 2017 a la carta hi ha l’hamburguesa de canaló amb beixamel de tòfona i formatge cruixent. Oi que sona bé?
El restaurant és una caseta modernista amb rajoles hidràuliques a terra, tranquil i acollidor, així que sí és un lloc per anar-hi a xerrar. A l’estiu monten una terrassa al carrer i de tant en tant hi fan actuacions. S’hi està bé perquè segueix essent tranquil.
Estem enamorats del Carles, el cambrer del Massamare. En som fans! No hi ha cambrer més atent però més discret al planeta.
Ens costa molt trobar-li pegues a aquest restaurant la veritat. Són molt exigemts amb la matèria primera i es nota: vins de l’empordà, formatge murgó, carn de primera, pa de sèsam extra cruixent.
Si busqueu l’opció més econòmica heu de visitar el Massamare els dijous, que és quan fan les burguer nights: hamburguesa + acompanyament + beguda: 9,90€
Com sabeu, anem a la recerca de les braves perfectes. Doncs us hem de dir que les del Massamare s’hi aproximen moltíssim! no havíem mai tastat una salsa brava com aquesta, diferent a totes i amb un punt de pimentón de la vera que ens flipa. No us les podeu perdre.
Ens agrada:
-que la carta tingui opcions vegetarianes i per celíacs
-que s’incorporin a la carta noves receptes de temporada
-que aposti pels artistes oferint-los un espai per a poder exposar la seva obra.
Milloraríem:
-Creiem que aquest restaurant en una altra ubicació tindria un super èxit segur. Les nits d’hivern a Canet són una mica tristes.
-Que no desapareixessin mai algunes hamburgueses de la carta, encara que siguin de temporada.
-Qu hi hagués alguna amanida més o una altra opció vegetariana com a entrant.
Tema braves:
Han entrat directes al nostre podi de les braves del món, que de moment comparteix amb les del Bar Tomás i la Esquinica de Barcelona.
Massamare restaurant
Riera del Pinar, 16
Canet de Mar
93 794 27 46
https://www.facebook.com/MassamareRestaurant/